+41 27 771 60 06

Dutch Instructor talks about working and training in Verbier

Altitude Futures seizoen 2017-2018

Na 15 jaar te hebben gewerkt als horeca ondernemer was ik het op een gegeven moment zat, ik wilde mijn passie achterna en dat was skiën. Het duurde nog even voordat het mogelijk was de nog bestaande zaken te verkopen maar in 2016 was het zover, ik ging beginnen aan de opleiding van skileraar via BASI bij Altitude in Verbier

Mijn eerste seizoen heb ik mijn level 1 & 2 gedaan, wat als ervaren skiër prima is te doen al begin je weer van voor af aan. Je hele houding manier van bewegen en ski stijl wordt weer van de grond af aan opgebouwd en alles wat je in het begin ooit geleerd hebt moet je weer vergeten. In het begin is dit even wennen maar na een zeer korte tijd ervaar je het geweldige gevoel van skiën weer en wil je niks anders meer.

Na het halen van de examens van L1 en L2 begon ik in het seizoen van 2017/2018 te trainen voor mijn ISIA diploma bij Altitude in Verbier. Dit is een grote stap vanaf de vorige levels en dat vergt veel tijd en inspanning, maar is zo de moeite waard. De training staat onder leiding van zeer deskundige coaches(Ross Murdoch, Harry Steel en Sam Goodlass) die alles uit je halen wat er inzit. Het inzicht van deze mannen in het skiën reikt tot grote hoogte en je staat soms helemaal versteld wat zij je kunnen leren, maar ook afleren. De training bestaat uit verschillende disciplines: Shorts, Longs, Bumps, off-piste, en ook race- elementen. Na mijn 200 uur trainen kan ik met trots zeggen dat ik mijn technisch examen L3 afgelopen maart gehaald heb en dat dit zonder de training bij Altitude nooit gelukt was. Naast de training is er ook een mogelijkheid om meteen les te geven bij de skischool, een geweldige ervaring waar je heel veel leert en waar je jouw passie van het skiën over kan brengen aan cliënten die uit de hele wereld komen.

 

Buiten het trainingsprogramma is er ook veel tijd voor de andere kant van het skiën, de après-ski wat uiteraard ook belangrijk is in deze wereld. In Verbier hoef je je echt geen zorgen te maken dat er niks te doen is. Het scala aan bars, restaurants en clubs is erg breed en er is altijd wat te doen. Via Altitude zijn er vele “socials” zoals dart toernooien, etentjes, pool toernooien en gewoon lekker met z’n allen aan de bar hangen en buiten dit ook vele sportieve aangelegenheden. Altitude is een geweldige skischool waarbij je opgevangen wordt door een team waar je je meteen in thuis voelt en vrienden voor het seizoen en daarna maakt.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik een geweldig seizoen heb gehad bij Altitude en in Verbier en dat ik seizoen 2018/2019 er zeker weer bij ben. Ik kan het iedereen bij wie skiën in het hart zit aanraden om dit te doen, het gevoel van elke dag op een berg staan is niet te omschrijven.

Jeroen Geesink
ISIA Training 2017/2018

Want to read more reviews?
BASI ISIA Level 3… my first season training in Verbier.

BASI ISIA Level 3… my first season training in Verbier.

Having just completed my BASI Level 2 course and spent two and a half months in the mountains I wanted to make the right choice to grow into the role of a ski instructor and carry on improving my skiing and teaching. I loved my level 1 and 2 training and I wanted to learn more.

Kate Howard

Kate Howard

After growing up surrounded by enthusiastic skiers and qualifying as a level 2 instructor in the Canadian system, training towards my level three was the obvious next step. After hearing high praises about the altitude ISIA and level 3 training programme from other Canadian qualified Europe based instructors, I didn’t hesitate to book my place, and spend my third ski instructing season in Verbier. Although it is a BASI focussed training programme, the trainers were very open minded and interested in the CSIA system and the type of skiing focuses and objectives that they have.

Caitlin Miller

Caitlin Miller

My level 3 (ISIA) has always been a goal for me since completing my CSIA level 2 in 2013 in Canada. I worked 3 seasons in Canada and then decided to bring it closer to home. Choosing to do the Altitude ISIA course turned out to be the perfect decision for me as it helped me not only transition to the BASI system but also train and make huge improvements in my own skiing bringing me closer to my level 3.

Loading...